Over #Identity

Project #Identity

Community-art project voor jonge kunstenaars en vluchtelingen

#Identity FlyerIn december 2015 zijn New Arts Nijmegen en stichting ElanArt gestart met het project #Identity, waarin 10 kunstenaars samen met jonge vluchtelingen werken aan kunstproducties.

Alle kunstdisciplines

Kunstenaars, artiesten en performers uit alle denkbare kunstdisciplines doen mee. Met dit project willen New Arts en ElanArt onderzoeken welke aspecten van je identiteit voor iedereen hetzelfde zijn. #Identity wil uitdragen dat je overal ter wereld mag laten zien wie je bent.

Thema Identiteit

Leidraad voor #Identity is het thema identiteit. Wat is je identiteit en hoe is die gevormd? Je familie en vrienden, je huis, je werk, je hobby’s: het zegt veel over jou. Wat gebeurt er met je identiteit als je dat allemaal achterlaat omdat je noodgedwongen moet vluchten? Wat blijft er van je identiteit over zonder je roots? In dit project worden allerlei aspecten van het thema identiteit onderzocht en uitgewerkt tot kunstproductie.

Tien kunstproducties

Zo geeft #Identity jonge vluchtelingen en jonge artistieke talenten een podium waar ze gehoord en gezien worden en waar ze op artistieke wijze hun visie op identiteit kunnen laten zien. Het project zal resulteren in een tiental kunstproducties, die in de openbare ruimte en via de digitale weg wereldwijde exposure krijgen. #Identity wordt georganiseerd door New Arts Nijmegen en ElanArt.