Marieke Meijer en Neelke Jacobs

Stilleven met…

 

 

Marieke en Neelke gaan voor project #Identity samen met jonge asielzoekers uit Nijmegen reproducties maken van stillevens van Hollandse Meesters. Voor deze reproducties willen zij gebruik maken van voorwerpen die een speciale betekenis hebben voor de deelnemende asielzoekers, bijvoorbeeld omdat zij die van thuis hebben meegenomen. Op deze manier geven zij de identiteit van de asielzoekers weer, zoals de oude meesters op hun stillevens de typisch Hollandse identiteit lieten zien.

thumbnail_stil02

Stilleven met jebena en papieren figuren 2016

Neelke Jacobs

Neelke Jacobs is beeldend kunstenaar en beroepskunstenaar in de klas. Met hoofd, hart en handen, maakt zij diverse kunstprojecten voor scholen, gemeentes, musea en culturele instellingen. Neelke is gefascineerd door filosofische kwesties, de grote waarom-vragen. En zoekt (samen met anderen) antwoorden hierop. Met knippen, plakken, schilderen, vouwen en bouwen, een nieuwe wereld betreden.

Naamloos-1 facebook logo

Marieke Meijer

Marieke Meijer is ontwerper en illustrator. In haar werk waant ze zich in werelden en culturen die haar vreemd zijn. Terugkerende thema’s zijn identiteit en beeldvorming. Ze onderzoekt waar ons beeld van elkaar door wordt bepaald: media, stereotyperingen, cultuur, familie, vrienden? Net als Neelke maakt zij deel uit van het kunstenaarscollectief Ruimteschip.

Naamloos-1